آموزش عکاسی در دندانپزشکی:

نویسنده: آرمین خجسته

گرفتن عکس های زیبا و استاندارد در دندانپزشکی علاوه بر اینکه کاری لذت بخش است. میتواند در بازاریابی و تبلیغات و جذب مشتریان جدید هم تأثیر فراوانی داشته باشد. این عکس ها میتوانند در شبکه های اجتماعی، آلبوم های Before-After و … مورد استفاده قرار بگیرند. اما آیا عکاسی دندانپزشکی تخصصی کاری دشوار است؟ پاسخ من خیر است. اما باید توجه کنید که برای کسب مهارت در هر کاری نیاز به تمرین و پشتکار فراوان است.

یک سری لوازم و تجهیزات باعث راحتی کار میشوند و ایده ال هستند. با توجه به قیمت بسیار بالای ارز و به طبع آن تجهیزات عکاسی، مبلغی حدود ۶۰ میلیون تومان باید هزینه نمایید!. نگران نشوید از آنجایی که محدودیت باعث خلاقیت میشود با کمی آشنایی با ابزار ها میتوانید عکس هایی خیلی حرفه ای بگیرید. در این مقاله قصد داریم به بررسی تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی دندانپزشکی بپردازیم و همچنین نحوه گرفتن عکس های حرفه ای را توضیح دهیم

۱-دوربین: 

در حالت ایده آل بهترین دوربینی که میتوانید تهیه نمایید، دوربین کانن مدل EOS 5D Mark III است.

Canon EOS 5D MarkIII

کار کردن با این دوربین کمی مشکل است. ولی از لحاظ کنتراست و کیفیت رنگ فوق العاده و کم نظیر است.

گزینه پیشنهادی من دوربین کانن مدل EOS 700 D یا مدل های مشابه است. که این دوربین کارکردی راحت تر دارد.

Canon EOS 700D

۲-لنز:

بهترین عکس هایی که در دندانپزشکی میتوان با دوربین های حرفه ای گرفت، قطعا با لنز های ماکرو گرفته میشوند. مهمترین وظیفه این لنز ها بزرگنمایی و ثبت جزئیات است.

Macro Lens

اگر نمیخواهید حدود ۱۰ میلیون تومان برای این لنز ها هزینه کنید از لنز معمولی دوربین EOS 700D هم میتوانید استفاده کنید. به شخصه عکس هایی با لنز های معمولی گرفته ام که بسیاری از اهالی فن هم متوجه نشده اند که لنز مورد استفاده ماکرو نیست.

۳-فلش: 

فلش در عکاسی دندانپزشکی یکی از قطعات خیلی مهم است. روی این قطعه اگر کمی هزینه کنید پشیمان نمیشوید. ۲ نوع اصلی فلش جهت عکاسی دندانپزشکی داریم:

فلش BiLateral یا Twin:

این نوع فلش، بهترین نوع برای ثبت تصاویر دندانپزشکی است. سعی کنید برند این این فلش با برند دوربینتان یکی باشد.

مزیت این نوع فلش ها در این است که نور بصورت مساوی از دو نقطه قرینه به دندانها تابیده میشود و نوری یکدست و بدون سایه ایجاد می کند.

BiLateral Flash

فلش حلقه ای یا Ring Flash:

این نوع فلش ها هم در ثبت تصاویر عالی عمل می کنند ولی گاهی اوقات نقاط دایره ای روی دندانها ثبت می کنند که با کمی دقت میتوان آن را تشخیص داد. مزایای آنها هم کوچکی اندازه شان است

Ring Flash

۴- دهان باز کن: 

بهترین نوع دهان باز کن ها، آنهایی هستند که در زیر نشان داده شده اند:

دهان بازکن عکاسی

این دهان باز کن ها هم بصورت تک سر و هم بصورت دو سر موجودند و در انواع قابل اتوکلاو هم یافت میشوند. نگهداری این رترکتور ها توسط بیمار یا منشی راحت بوده و قدرت کنار زنندگی یالایی دارند.

۵- آینه های عکاسی: 

بدون این ابزار ها، عکاسی حرفه ای تقریبا غیر ممکن است. در انواع استیل، تیتانیومی و شیشه ای وجود دارند که به نظر من نوع تیتانیومی بهترین است. زیرا درخشندگی بالا و خش پذیری پایینی دارد.

در انواع مختلف وجود دارند که بسته به انتظاراتی که از این آینه ها دارید، مدل مورد نظرتان را انتخاب و خریداری نمایید.

آینه عکاسی

استفاده از آینه در عکاسی

آینه های عکاسی علاوه بر کنار زدن میتوانند امکان عکاسی از نقاطی که دسترسی به آنها دشوار است را فراهم آورد.

۶- فوتوکنتراست یا کنتراستر: 

این وسیله اگر باشد، عکس هایتان ژورنالی خواهد شد!

این ابزار ها باعث ایجاد یک پس زمینه مشکی و حذف مناطق مزاحم خواهند شد. کنتراستر ها هم در شکل های مختلف برای مناطق مختلف وجود دارند.

Contraster

۷- حالت های مختلف عکاسی: 

Maxillary View

Maxillary View

نحوه عکاسی:

زاویه ایده آل دوربین ۴۵ درجه می باشد.

Front View

Front View

نحوه عکاسی:

نواحی خلفی ابتدا ساکشن شوند و سپس با پوار هوا خشک گردند تا مزاحمت بزاق به حداقل برسد

Mandibular View:

نحوه عکاسی:

۳ نکته:

زبان به سمت بالا

چانه به سمت جلو  و زاویه ی پیشنهادی ۴۵ درجه

Posterior Occlusal View:

نحوه عکاسی:

با استفاده از آیته عکاسی تا جایی که ممکن دهان را باز کنید دقت نمایید آینه با سطح مورد نظر در تماس مستقیم نباشد سطح اکلوزال در امتداد یک خط مستقیم باشد

Posterior buccal view: 

نحوه عکاسی:

پس از قرار دادن آینه در جای مناسب آنرا تا جایی که ممکن است داخل ببرید دهان بیمار تا نیمه باز شده و دقت نمایید تا نمایی جزئی از شطح اکلوزال نیز در آینه نمایش داده شود دستیار با یک دست گونه را کنار زده و با دست دیگر از پوار هوار استفاده می نماید

Posterior Bite View: 

نحوه عکاسی:

مانند مورد قبل با استفاده از آینه عکاسی تا جایی که ممکن است لپ بیمار را کنار زده و دستیار مرتبا آینه را با استفاده از پوار هوا تمیز نماید. خط اکلوزال در وسط عکس باشد و عکس کل منطقه را پوشش دهد

Anterior View: 

نحوه عکاسی:

نکته این قسمت اینه که ۳ عکس با زوایای ۰ و ۴۵ و ۹۰ درجه تهیه بفرمایید.

مطالب فوق مختصری از عکاسی دندانپزشکی بود. به امید اینکه مورد پسند شما واقع شده باشد.

در صورتیکه تمایل دارید آموزش عکاسی را بطور کامل بگذرانید و بهترین عکس ها را با کمترین امکانات ثبت نمایید پیشنهاد میکنم مجموعه آموزش عکاسی دندانپزشکی را تهیه نمایید:

آرمین خجسته